Programul care finanțează infrastructura sportivă de la școlile și liceele din Timișoara, revine cu o nouă ediție. Prin Sportul pentru toți se acordă finanțări nerambursabile instituțiilor de învățământ și organizațiilor non guvernamentale care propun proiecte de reamenajare și îmbunătățire a facilităților sportive din școlile din Timișoara.

Programul este finanțat de Decathlon România și implementat local de Fundația Comunitară Timișoara. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2023 se ridică la Timișoara la 200.000 lei. Programul Sportul pentru toți se adresează școlilor gimnaziale sau liceelor, asociațiilor de părinți din școli, dar și altor organizații non-guvernamentale care pot depune proiectul pentru renovarea sau reamenajarea terenurilor sau sălilor de sport din cadrul unei școli gimnaziale sau a unui liceu din Timișoara.

„Sportul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, nu doar fizică, ci și mentală. Așadar, alături de celelalte programe ale Fundației Comunitare Timișoara care promovează educația și mișcarea – cum ar fi Timotion sau Ro Bike Valley, iată că dăm startul celei de-a doua ediții a programului Sportul pentru toți, prin care finanțăm infrastructura sportivă din școli și licee. Credem că toate aceste programe dezvoltate de noi se completează reciproc și ne dorim să punem împreună bazele unei comunități sănătoase”, spune Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Termenul limită de depunere a propunerii de proiect este 31 mai 2023. Proiectele vor fi desemnate câștigătoare în urma unui proces de selecție în mai multe etape: preselecția ideilor de proiect în baza criteriilor de eligibilitate, vizita echipei Fundației Comunitare Timișoara și selecția realizată de către un juriu independent.
Proiectele câștigătoare vor fi anunțate în cursul lunii iunie 2023.
Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație sunt disponibile pe site-ul programului: www.fundatiacomunitaratimisoara.ro/sportul-pentru-toti

În cadrul primei ediții de la Timișoara au fost finanțate patru școli – Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 19 Avram Iancu, Colegiul Național Bănățean și Liceul cu Program Sportiv Banatul. În total, au fost refăcute prin program o sală de sport cu covor PVC sportiv, un teren de sport cu gazon sintetic, o pistă de atletism, o pistă de elan și o groapă cu nisip și au fost amplasate o tribună de 90 de locuri, au fost marcate terenuri de baschet, s-au montat 8 coșuri de baschet și 2 mese de ping-pong. De aceste investiții realizate de școli prin Fundația Comunitară Timișoara, cu sprijinul Decathlon România, beneficiază astăzi peste 5500 de elevi.

Despre programul ”Sportul pentru toți”
Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara, Fundația Comunitară Brașov și Fundația Comunitară Prahova împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2023, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Programul se află la a treia ediție în București și Brașov, la a doua ediție în Timișoara și la prima ediție, în Prahova.

Articolul precedentAdio, Tiberiu Ceia! Celebrul rapsod al Banatului a trecut la cele veșnice
Articolul următorFundația Politehnica Timișoara – dublă lansare de carte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.