Interpretul de muzică populară din Banat Tiberiu Ceia a murit la vârsta de 82 de ani. Anunţul a fost făcut, miercuri seară, de colegii săi de la TVR Timişoara, unde de mai mulţi ani prezenta o emisiune de muzică populară.

„Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristeţea de a fi pierdut un om şi un artist excepţional nu va umbri bucuria şi şansa de a-l fi avut aproape ani mulţi. Marii artişti trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generaţii, de drag şi de dor. Drum luminat, dragă Tibi!”, a postat TVR Timişoara pe pagina de Facebook.

Tiberiu Ceia şi-a dedicat viaţa muzicii populare, iar printre melodiile sale se numără „Frumoasă-i vecina noastră” sau ”Din copită murgu bate”.

Tiberiu Ceia s-a născut pe 16 iulie 1940 în Timişoara.

Debutul oficial ca interpret de muzică a avut loc în anul 1967, pe scena Operei din Timişoara. A absolvit Liceul „C.D. Loga” din Timişoara, a urmat Şcoala Tehnică Financiară și cursurile Universității din Timişoara.

În 1967 a devenit profesor de Limba şi literatura română, şi tot atunci a cântat în cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanţă”, în concursul dintre Timişoara şi Iaşi. A câştigat şi a devenit oficial interpret de muzică populară în seara de 21 mai.

În 1978 a plecat definitiv din învăţământ și a început să concerteze alături de Ansamblul „Doina Oltului“. Au urmat colaborări cu majoritatea orchestrelor din ţară.

Albume: „Mă dusei la Vărădie“, „Tot așa mă bate gândul“, „Doi voinici din lumea mare“ (împreună cu Ion Dolănescu), „Dragu mi-i să cânt prin sat“, „Tiberiu Ceia“, „Glas de clopot“, „Tiberiu Ceia“, „Glasul meu nu-i de vânzare“, „M-am gândit, lume, să-ți cânt“, „Frumoasă vecina noastră“, „Bănățeanu cât îi viu“, „Mi-o fost drag în viața mea“, etc.

Articolul precedentTimișoara devine capitală literară la a zecea ediție Bookfest
Articolul următorO nouă ediție Sportul pentru toți, la Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.