O nouă maternitate va fi construită la Timișoara

spital

O nouă maternitate va fi construită în curând la Timișoara. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Timiș, aceasta va fi realizată din fonduri europene și se va situa pe un teren lângă Casa Austria.

Realizarea investiţiei ar permite funcţionarea optimă a secţiilor din spital, ar eficientiza activitatea şi ar putea aduce câştiguri suplimentare importante la bugetul spitalului. În plus, ar permite redeschiderea secţiei de fertilizare în vitro, închisă de către Agenţia Naţională de Transplant pe criteriul lipsei de circuite.

Procedurile de realizare a documentaţiei au fost demarcate, spune șeful CJ Timiș, Titu Bojin. „Sper să vină ghidul şi proiectele de finanţare europene, în aşa fel încât prin proiectul pe care noi îl realizăm să putem să fim foarte rapizi în ceea ce înseamnă solicitarea de fonduri pentru maternitate. Dacă nu vor veni atât de rapid, sigur, în anul următor vom aloca bani pentru demararea lucrărilor la maternitate. O să finanţăm din banii noştri, atât cât vom putea, sperând să prindem bani europeni pentru finanţarea proiectului”, susține Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiș.

Maternitatea se construieşte pentru a înlocui Clinica de Obstetrică-Ginecologie Bega, înființată în anul 1974. La Spitalul Bega funcţionează două secţii de Obstetrică-Ginecologie, o secţie Neonatologie, o secţie pediatrie, o secţie ORL preponderent de pediatrie. În prezent, spitalul nu mai îndeplineşte normele de organizare spaţial funcţională şi igienico-sanitare.

În noua clădire ar putea funcţiona un serviciu de ambulanţă, urgenţele fiind deservite de punctul de urgenţă al Spitalului Clinic Judeţean. Întreaga investiție este estimată la 25 milioane de euro. Construcţia ar putea începe la începutul anului 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here