O rețea de traficanți de migranți capturată de D.I.I.C.O.T la Arad. Membri filierei, polițiști de frontieră!

Percheziții în vestul țării! O rețea de traficanți de migranți a fost capturată în această dimineață, în urma unei operațiuni a D.I.I.C.O.T Timișoara. Opt percheziții domiciliare au loc la Arad. Investigațiile polițiștilor de frontieră timișoreni au scos la iveală faptul că rețeaua era bine organizată și era coordonată de la mii de kilometri de un cetățean israelian din Palestina.

Potrivit anchetatorilor, membri filierei au dus o mulțime de transfugi peste graniță, iar aceștia, majoritatea afro-asiatici, erau racolți din centrele de tranzit din Timișoara și București. Migranții erau transportați întâi în Arad și cazați pentru o zi sau două într-o casă din oraș, apoi erau duși către vestul Europei.

Conform Pressalert.ro, gruparea beneficia de sprijinul a doi polițiști de frontieră, unul dintre aceștia fiind subcomisarul Sergiu Mârza, care lucrează pe linia combaterii infracționalității transfrontaliere în cadrul Poliției de Frontieră Arad și celălalt, Traian Ciul, agent la IJPF Arad. Migranții plăteau traficanților pentru transport între 700 și 2.000 de euro de persoană.

Opt persoane vor fi duse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T și vor fi cercetate pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de migranți.

(Sursa foto:Pressalert.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here