Oana Pellea, Ana-Maria Brânză și Ioan Stanomir, printre invitații săptămânii în programul „La UVT, Cultura este Capitală!”

Urmează o săptămână plină de activități culturale la Universitatea de Vest din Timișoara, de la conferințe ale unor personalități impresionante, la tururi ghidate cu specialiști în patrimoniu.

Marți, 8 noiembrie, începând cu ora 16:00, în Aula Magna, vom vorbi despre perseverență, visuri mari și excelență cu dubla campioană mondială și de 7 ori campioană europeană, Ana-Maria Brânză. Conferința va fi moderată de Florin Mihoc și va face parte din seria „Conectați la Viitor”.

Tot marți, 8 noiembrie, ora 18:00, în Aula Magna, va conferenția îndrăgita Oana Pellea. Actrița de film și teatru ne propune o temă încântătoare, care ne invită la introspecție: „Întâlniri cu mine însămi”. Evenimentul va fi moderat de criticul literar Mircea Mihăieș.

Joi, 10 noiembrie, începând cu ora 18:00, în A01, politologul Ioan Stanomir ne propune o dezbatere pe o temă foarte relevantă vremurilor noastre: „Cehov și cealaltă Rusie”. Conferința va fi moderată, după cum bine v-am obișnuit, de Mircea Mihăieș.

Pe lângă conferințe, aveți ocazia de a străbate străzile orașului în tururi ghidate, pentru a-i afla istoria, alături de Brîndușa Havași și Mirela Szitar-Sîrbu. Tururile se vor desfășura joi, ora 14:30, pe traseul Podul Decebal până la Podul de Fier și sâmbătă, ora 11:00, la Bastionul Theresia și tot sâmbătă, ora 14:30, pe traseul Podul Decebal până la Podul de Fier.

Înscrierile se realizează în limita a 25 de locuri disponibile la numărul de telefon 0256.592.911 sau printr-un e-mail cu numele, un număr de telefon de contact și data turului la secretariat.arte@e-uvt.ro. Participarea la tur este gratuită.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: În această săptămână, în cadrul programului cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, comunitatea locală, dar și cei care vizitează orașul, au prilejul de a intra în dialog cu trei invitați de seamă: actrița Oana Pellea, olimpica Ana-Maria Brânză și politologul Ioan Stanomir. Aceștia ne vor încânta cu teme efervescente ce invită la reflecție. În același timp, timișorenii au ocazia de a participa la tururi ghidate, prin care se pot bucura de frumusețea ascunsă a orașului nostru. Sperăm ca publicul timișorean să se delecteze cu evenimentele culturale, pline de subtanță, pe care le-am pregătit zilele acestea.

Evenimentele fac parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș. Aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul partenerului #CTP România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here