Peste 400 de elevi din Şag vor primi gratis masa de prânz

De luni, un număr de aproape 400 de copii preșcolari si școlari din Șag beneficiază de masă de prânz gratuită!

„Beneficiem de un buget de peste 1.000.000 de lei asigurați prin Ministerul Educației, in plus, sprijinim din bugetul local Programul AfterSchool pentru un număr de aproximativ 150 de elevi. Facem acest lucru ca să încurajăm prezenţa elevilor la şcoală pentru a dobândi competențele necesare şi în acelaşi timp, să stimulăm incluziunea celor din mediile dezavantajate. Sunt destui din păcate care nu pot asigura, in aceste vremuri complicate din punct de vedere social si economic, o masă corespunzătoare copiilor lor. De aceea venim sa ajutăm! Fiindcă Educația e cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea. Ea reprezintă fundația unui stat, a unei comunități. Iar in anii scolii primare se pun bazele oricărei formații intelectuale, civice sau morale”, spune primarul Şagului, Flavius Roşu.

Vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Şagul face parte dintr-un proiect pilot național ce presupune acordarea unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi ce include 6 unități de învățământ din județul Timiș.

„Mulțumim pe aceasta cale, neobositului sprijin ce l-am avut din partea doamnei Inspector General Școlar al județului Timiș, doamna Aura Danielescu”, mai spune Roşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here