Opt nepalezi, depistaţi de poliţiştii de frontieră în apropiere de granița cu Serbia

Poliţiştii de frontieră au depistat opt cetăţeni din Nepal, posesori ai unor permise de şedere temporară în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera în Serbia.

Cei opt au fost depistați în gara din Jimbolia. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei acestora în zona de frontieră, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea persoanelor la sediul poliţiei de frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, posesori ai unor permise de şedere temporară în România.

Aceştia au declarat că au circulat cu trenul de la Timişoara la Jimbolia şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Serbia, cu scopul de a ajunge în Portugalia.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele vor fi preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here