Orchestra Naţională de Tineret a Germaniei vine, în premieră, la Timişoara!

Orchestra Naţională de Tineret a Germaniei vine, în premieră, la Timişoara, pentru a susţine un concert pe scena Filarmonicii Banatul, luni, 30 iulie 2018, începând cu ora19.

Este cea mai tânără mare orchestră a Germaniei, fiind fondată de Consiliul German de Muzică în 1969 şi formată din cei mai buni tineri muzicieni ai ţării, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani. Orchestra a susţinut concerte în întreaga Europă, precum şi în Asia, Africa, America de Nord şi America de Sud. Orchestra a participat la numeroase proiecte de importanţă istorică, printre care celebrarea a 50 de ani de la Berlin Airlift cu Kurt Masur la New York şi concerte în Johannesburg şi Cape Town, ca parte a activităţilor culturale care au precedat jocurile de fotbal din Cupa Mondială. Orchestra a deschis Anul Germaniei în Mexico City în 2016, iar în 2017 a întreprins un al doilea turneu alături de Baletul Naţional de Tineret al Germaniei, de data aceasta cu un program numit „Summit Meeting – Reformation”.

Orchestra de tineret este condusă de tânărul dirijor Elias Grandy, care poate deja să se uite în urmă la numeroase succese. Este câştigător al celei de-a 7-a ediţii a Concursurilor Internaţionale de Dirijat Sir Georg Solti din Frankfurt, iar din sezonul 2015/16 activează ca director muzical general al Oraşului Heidelberg.

Program Concert Bundesjugendorchester, Orchestra Naţională de Tineret a Germaniei, Timişoara, 30.07.2018, ora 19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.