Roman Kim, unul dintre cei mai controversați violoniști din lume, vine în concert la in data 29 iunie de la ora 19.00 la Filarmonica de stat din Arad.

La Timisoara concertul va fi în data de 30 iunie de la ora 16.00 la Filarmonica Banatul.
Tânărul virtuos stability în Köln este cunoscut pe întreaga planet pentru faptul că poartă ochelari prismatici în timp ce cântă și este foarte respectat de către figure legendare ale interpretării la vioară.

Ivry Gitlis, de exemplu, descrie arta lui ca fiind “una dintre cele mai incredibile interpretări pe care am auzit-o de când m-am născut!”. În timpul scurtei sale cariere, Kim a extins granițele tehnice ale instrumentului său, ca mai apoi să aibă așteptări extreme de la el însusi. Călcând pe urmele lui Niccolo Paganini, el este capabil să interpreteze “Aria” lui Bach cu toate părțile sale pe instrumental lui – de fapt a devenit faimos pe Youtube chiar înainte ca el să înceapă să cânte în jurul globului.
Ca solist, Kim este apreciat de critici pentru energia explozivă a sunetului său, virtuozitatea sa incredibilă, tehnica lui fără cusur și frumusețea pură a tonului său.

Ca inovator, el dezvoltă constant noi tehnici care să satisfacă ideile sale creative. El a inventat un nou tip de corzi, utilizate de către câțiva violoniști și experimenteaza utilizarea ochelarilor prismatici amintiți anterior, pe care i-a inventat în 2014. Din 2016, acesti ochelari au fost studiati de către oamenii de știință din Seul (Coreea de Sud) și Neuwied (Germany), sugerând că acestia provoacă o stare de activitate cerebrală, ascuțind simțurile și intensificând auto-controlul.

Ca și compozitor lui Kim nu-i pasă de școli și convenții, ci scrie și face aranjamente muzicale care sunt o expresie a sentimentelor sale romantice și provoacă aptitudinile sale artistice, depasind frontierele a ceea ce se credea ca fiind posibil din punct de vedere tehnic pe instrumentul lui, in urma cu doar cativa ani. Printre compozițiile sale de succes sunt parafrazele lui “I Brindisi”, “Dies Irae” pentru vioară solo și concertul lui de vioară, care a avut premiera la Cluj-Napoca în 2017.

Transcrierea sa polifonică pentru vioară solo a piesei lui Mozzart “Einekleine Nachtmusik” și a piesei lui Deep Purple “Highway Star” a provocat senzație atât printre fani cât și printre cunoscători. Transcrierea lui polifonică a “Ariei” lui Bach a fost publicată de către Barenreiter în 2015 și epuizată la vânzare în câteva luni. Piesa lui “Three Romances” pentru vioară și pian a fost de asemenea un mare succes după ce a fost publicată de către Barenreiter. Transcrierea pe care a ăcut-o după piesa lui Mozart “Einekleine Nachtmusik” a fost eliberată în aprilie 2019.

Biletele se găsesc online, pe eventbook.ro și biletmaster.ro, dar și la casieria Filarmonicii de stat Arad si Filarmonica Banatul din Timisoara.

Articolul precedentVicepreședintele CJT, Valentin Tudorică, prezent la forumul de cooperare China – Asia de Sud-Est!
Articolul următorTimișenii, invitați în weekend la ”Zilele Lacului Surduc”! Ce surprize au pregătit organizatorii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.