Sub egida „Împreună pentru un mediu mai curatˮ, organizația de tineret ALDE Timiș dorește să pedaleze pentru un viitor fără poluare.

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materii ce pot afecta atât sănătatea umană, cât și funcțiile ecosistemelor, o ofensivă a omului modern asupra mediului, motiv pentru care organizația de tineret ALDE prezintă o alternativă ce constă în înlocuirea autovehiculelor cu bicicleta.

Pentru a susține acest lucru,NOI, tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților,ne-am propus să străbatem o mare parte din țară transportând două ștafete, una reprezentând mediul și o a doua specificădomeniul energetic.

Traseul va începe pe data de 15 mai, în municipiul Oradea (Jud. Bihor), de Ziua Internațională de Acțiune pentru Climă și se va încheia la București, pe data de 22 mai, de Ziua Internațională a Biodiversității.

Cele doua ștafete vor urma trasee diferite. Din Oradea, ștafeta energiei va porni spre partea de Nord a țării, în vreme ce ștafeta mediului va porni spre zona de Sud a României. Vom străbăte mai multe județe, iar la granițele dintre acestea ștafetase predă următoarei organizații. La București, ștafeta va fi predată unei delegații alcătuită din Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului și Anton Anton, ministru al Energiei.

Astăzi, 16 mai, ștafeta a ajuns în județul Timiș, unde a fost preluată de președintele TLDE, Dan Gherman, următoarea oprire va fi la Hunedoara.

Articolul precedentRoxana Iliescu joaca la cacealma pentru a ramane vicepresedinte la Consiliul Judetean Timis
Articolul următorAgricultorii din Timiş, prezenţi şi anul acesta la Târgul Internațional de Agricultură de la Novi Sad!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.