Originile rasei umane în viziunea artiştilor Baraka, prezentate la Bastionul Theresia!

Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, colectivul artistic Baraka, binecunoscut deja publicului timișorean după intervențiile artistice în spațiul public din toamna anului trecut și din primăvara aceasta, expune în mansarda Bastionului Theresia, începând de vineri, 18 mai.

Vernisajul la care publicul timișorean e invitat începe la ora 19.00 și promite o serie de experiențe ieșite din comun, în spiritul creator al grupului. Trăitori pe asfaltul orașului, vizitatorii sunt cheamți înapoi la originile rasei umane. Instalația Baraka, dominanta expoziției, întinsă pe zeci de metri pătrați, alimentează unitatea artistică a evenimentului, o invitație la reflecție asupra unui anumit timp și spațiu, având drept centru de interes entitatea umană în raport cu natura și originea sa.

Baraka este un grup de artiști vizuali masteranzi ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Cei patru artiști, Paul Feier, Adrian Popa, David Iancu și Mihai Toth, au în CV expoziții și evenimente culturale locale și internaționale, rezidențe și tabere artistice în străinătate (Ungaria, Serbia, Argentina), și premii importante din partea Uniunii Artiștilor Plastici.

Grupul va expune lucrarea ”Pământ și sânge”, o instalație care măsoară peste 70 de metri pătrați. ”Instalația creată de colectivul artistic Baraka transpune o încăpere, în cazul de față mansarda Bastionului Theresia, în propria viziune. Mirosul pământului e baza pe care, strat cu strat, se clădesc elementele care stimulează restul simțurilor. Ne întâlnim la granița dintre exprimarea simțurilor în stare brută și arta conceptuală”, arată Gabriela Robeci, curatorul evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here