Centura de ocolire a municipiului Timișoara este una dintre cele mai mari dorințe ale locuitorilor urbei de pe Bega, în condițiile în care traficul a devenit infernal din cauza managementului defectuos al lui Robu. Prost semaforizate, bulevardele orașului sunt sufocate în orele de vârf, iar asta se întâmplă doar din ambiția primarului, care nu a luat în considerare părerea timișorenilor de a renunța la semafoarele așa-zise inteligente. Grandomania dusă la extrem merge mai departe, iar Nicolae Robu, cel care ar trebui să dea dovadă de calm și luciditate, incită la protest și denaturează adevărul. De ce? Pentru a câștiga capital de imagine.

Fără a avea informații reale, primarul Robu, face public un anunț pentru a genera proteste, în timp ce la București procedura de începere a lucrărilor centurii ocolitoare a orașului este tratată și urgentată de Ministerul Transporturilor, unde Secretar de Stat este chiar timișoreanul Ovidiu Sîrbu.

Centura orașului Timișoara este prioritară, atât pentru mine ca și timișorean, pentru toții locuitorii orașului, cât și pentru cei care tranzitează Timișoara. Din clipa numirii mele ca Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor aceasta a devenit prioritate.

Eu pot să înțeleg disperarea primarului Robu de a se agăța de orice pentru a mai câștiga capital de imagine având în vedere că se apropie încheiere mandatului său, însă nu pot înțelege balivernele pe care le face publice. Nu face decât să inducă în eroare un oraș întreg. Probabil că în sinea lui se gândește că această centură va mai salva Timișoara de nebunia pe care a creat-o și își dorește și el cu ardoare să găsească o portiță de scăpare, însă, dați-mi voie să-i transmit domnului primar, că acest guvern este lucid, iar eu ca timișorean, pus în această funcție, de ministru secretar de stat, nu rămân impasibil. Monitorizez atent ce se întâmplă cu acest proiect. Au fost depuse trei contestații la rezultatul procesului de evaluare. În data de 26.06.2018, Tribunalul București a emis hotărârea prin care cele trei contestații au fost respinse rămânând în vigoare rezultatul procedurii comunicat de CNAIR. Unul dintre cei trei contestatari nemulțumit că a pierdut a depus plângere împotriva tribunalului. Se așteaptă finalizarea litigiului la Curtea de Apel București, timp în care Ministerul Transporturilor a făcut toate demersurile necesare de eficientizare/urgentare a emiterii soluției către Instanță. Așteptăm finalizarea litigiului cel târziu în luna octombrie ca după aceea să începem procedura pentru semnarea contractului cu firma câștigătoare. Ulterior CNAIR va emite ordinul de începere a lucrărilor. Proiectarea durează șase luni, iar execuția doi ani.

Îmi pare rău că nu pot să țin cont de părerea unei persoane care a adus Primăria Timișoara într-o situație falimentară, îmbibată în datorii. Înțelept ar fi să curețe mizeria pe care a creat-o în loc să incite la proteste. Lucrurile se rezolvă prin implicare directă, transparență și o informare corectă a cetățeanului, nu prin atitudine de scandalagiu, tip Robu”, a spus Ovidiu Sîrbu- Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și președinte ALDE Timișoara.

Articolul precedentVești bune pentru amatorii de shopping! Salonul Industriei Ușoare își redeschide porțile la Timișoara
Articolul următorO tânără din Timiș amenințată cu cuțitul în propria casă, în miez de noapte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.