Ovidiu Sîrbu, președintele ALDE Timișoara: „Nu avem locuri de parcare dar le vrem… inteligente.”

Frecvent în paginile virtuale ale mass-media apare subiectul ce vizează locurile de parcare din Timișoara. Lipsa acestora dă mari bătăi de cap șoferilor care uneori ajung la capătul răbdării. Zona din centru a orașului are nevoie de spații în care cetățenii să-și lase automobilul, însă acestea lipsesc cu desăvârșire. Cu toate că sunt puține, primarul Robu dorește să le transforme în parcări inteligente.

”Nu avem locuri de parcare dar le vrem ….inteligente. Societatea de Drumuri Municipale vrea să introducă un sistem inteligent de parcare și e dispusă să dea până la 9.500 de euro pe studiul de fezabilitate, iar primarul afirmă că există o parte bună: poate amenda cetățenii. Se vor încasa mulți bani de pe locurile unde este interzis să se staționeze. Noi, timișorenii nu suntem încântați de astfel de gândire. Poate că primarul Robu ar trebui să găsească metode de rezolvare a problemei, să creeze locuri unde să putem parca, nu cum să ne amendeze.

Vă reamintesc o declarație a primarului Robu din iunie 2017 în care spunea că SDM-ul a creat mii și mii de locuri de parcare. Pe rapoartele din anii trecuți apar câteva sute în fiecare an, în jur de două sute ca să fiu mai exact. Eu înțeleg că e greu să administrezi un oraș precum Timișoara, însă un bun gospodar trebuie să știe ce are în curte și să fie capabil să gestioneze situația. E atât de veche problema locurilor de parcare încât oamenii deja au devenit irascibili când se discută subiectul. Noi, însă, nu încetăm să sperăm. O să facem presiuni pe acest subiect până când se va lua atitudine.

Doar în zona centrală au dispărut peste o mie de locuri de parcare, după ce mai multe străzi și piațete au devenit pietonale. Sunt și eu nedumerit ca și restul cetățenilor. De ce căutăm sisteme inteligente care costă o mulțime de bani, în loc să se creeze locuri de parcare? Cred că e o întrebare legitimă pe care o adresez conducerii administrației timișorene”, a spus Ovidu Sîrbu- președinte ALDE Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.