(P) ALDE Timiș: „Tinerii pot dezvolta mediul rural din România”

Satul românesc are un mare potențial de dezvoltare. În loc să tot importăm produse agricole din străinătate, ar trebui să susținem tinerii să dezvolte mediul rural din România. Mii de tineri din țară s-ar reîntoarce cu drag în casele bunicilor pentru a dezvolta afaceri durabile.

Candidatul ALDE Timiș pentru Camera Deputaților, Marian Cucșa, spune că tinerii de la sate au nevoie de susținere pentru a dezvolta afaceri în agricultură, care să le aducă venituri suficiente.

“Am un bun prieten care s-a întors din străinătate și și-a deschis o mică fermă. A folosit pentru asta banii economisiți din munca în afara țării, dar ar mai fi avut nevoie de bani pentru a duce proiectul agricol acolo unde își dorește să ajungă de fapt: să aibă o afacere care să-i asigure un venit decent.

Lăudabil la acest tânăr este faptul că s-a întors în țară, a deschis o afacere și face tot ce poate să o dezvolte. Oferă locuri de muncă, plătește impozite la stat și, foarte important, dezvoltă mediul rural și se transformă într-un model pentru cei de vârsta lui. Tinerii pot dezvolta mediul rural din România. Au energia și entuziasmul necesare pentru a o lua de la zero. Au acces la informații și la rețele de consumatori/producători”, a menționat Cucșsa.

Ce le lipsește tinerilor?

În primul rând le lipsesc resursele. Fie că vorbim de bani, fie că vorbim de terenuri agricole și de animale sau allte tipuri de resurse. Ar putea cumpăra însă toate acestea și ar putea începe afaceri care să aducă numeroase beneficii satului românesc.

Ce soluții există?

Prima soluție ar fi creșterea accesibilității la fondurile europene și la fondurile guvernamentale, pe modelul Prima Casă, pentru tinerii care construiesc Prima Fermă. Există și acum astfel de programe dar sunt dificile și atât de rigid construite încât ele rămân doar la îndemâna celor care au bani.

Dar noi, de fapt, dorim să implicăm tinerii în economia României.

“Susțin facilitarea accesului tinerilor la aceste fonduri. Avantajele ar fi: în primul rând generarea de venituri pentru bugetul de stat. Apoi, crearea de locuri de muncă în cele mai defavorizate zone ale României. Să nu uităm că vom ajuta astfel la păstrarea unor tradiții. Ce să mai spunem de faptul că mulți tineri se vor întoarce din străinătate dacă vor găsi acasă condiții de muncă. Practic repopulăm satul românesc. Iar lista poate continua. Am crescut la țară, am o afacere și știu ce înseamnă problemele cu care acești tineri se confruntă. Am soluții pe care doresc să le susțin și să le promovez în Parlamentul României. Am nevoie de votul dumneavoastră în 11 decembrie pentru ca cele de mai sus să devină realitate. Aveți încredere în tineri!”, îndeamnă Marian Cucșa alegătorii.

ALDE Timiș se află pe prima poziție pe buletinul de vot.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.