Premii Pro Juventute pentru olimpicii din Timișoara

Au învățat tot anul, au participat la olimpiade, iar eforturile le-au fost răsplătite. Zeci de elevi și profesori de la școlile din Timișoara au fost recompensați în cadrul festivității Pro Juventute. Autoritățile premiază performanţa în educaţie, cultură şi artă.

Vorbim despre Pro Juventute, un eveniment tradiţional anual, dedicat timişorenilor care s-au evidenţiat prin rezultate deosebite în diferite domenii de activitate. În cadrul manifestării Pro Juventute 2016 vor fi premiaţi 65 de elevi şi 60 de profesori, care primesc plachetă, diplomă și sume de bani. Bugetul total alocat pentru elevi este de 124.100 lei, iar pentru profesori – de 106.525 lei.

15328218_736114633222417_188968137_n

Anual, în luna decembrie, Consiliul Județean Timiș organizează evenimentul intitulat Pro Juventute, în semn de recunoaştere a rezultatelor deosebite ale elevilor și profesorilor  acestora în diferite domenii de învăţământ. Festivitatea de premiere Pro Juventute 2016 a avut loc astăzi în Sala Multifuncțională a Palatului Administrativ. “Am participat la Olimpiada Națională de Limba germană maternă, unde anul trecut am luat premiul I la faza națională. Este o olimpiadă care se axeză în principal pe creație literară. Proba constă în redactarea unei compoziții literare. Sunt pasionată de literatură, cât și de alte arte. Cred că acest lucru m-a ajutat mult. Olimpiada în sine a fost o experiență plăcută, am participat la mai multe olimpiade, la faza națională. Este interesant și schimbul cultural dintre elevi”, spune Diana Dehelean, elevă la Liceul Nikolaus Lenau.

Am primit locul I la Olimpiada de Arte vizuale pe zona de vest. Am avut olimpiada pe școală, am fost selectată. Apoi m-am dus la faza de județ și acolo am avut o temă la Design grafic despre case”, spune Evelina Marcu, elevă la Liceul de Arte Plastice Timișoara.

15423715_736114733222407_1229690930_n

Am participat la un concurs de Disciplină teologice. Subiectul principal era un eseu, în care am folosit toată informația pe care am învățat-o cât mai bine cu putință”, spune Anca Bârgă, elev la Liceul Teologic Penticostal Logos.

Premiile sunt atribuite de instituția administrației județene, pe baza informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Județean Timiş. Conform Regulamentului de organizare, Pro Juventute are două secțiuni, prima este dedicată obținerii de rezultate excepţionale la olimpiade şi concursuri internaţionale, iar cea de-a doua, la olimpiade și concursuri naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here