PACAT! Romania scapa printre degete o sansa unica de a redeveni campioana mondiala la handbal

handbalul

Dramatism in timpul meciului si esec in prelungiri! Naţionala de handbal feminin a României a ratat, vineri, calificarea în finala CM, după ce a fost învinsă în cea de-a doua semifinală a zilei de campioana olimpică, Norvegia, scor 35-33 după prelungiri (17-14, 27-27), tricolorele urmând a întâlni, duminică, pentru medalia de bronz, echipa Poloniei.

Cele doua echipe au alternat la conducerea partidei in prima parte, insa norvegiencele au intrat la pauza in avantaj, 27-14. De la 20-17, romancele revin incredibil la 23-21 si finala era aproape… România a mai condus cu 24-23 (52), însă nordicele au întors scorul și echipa noastră a fost cea care a alergat după egalare, pe care a reușit-o de fiecare dată, meciul ajungând în prelungiri, după ce aruncarea Valentinei Ardean, la ultima fază din timpul regulamentar, a fost parata.

Norvegia a fost mai lucidă și mai proaspătă în prelungiri, s-a desprins imediat la două lungimi, 29-27 (63), iar apoi la trei goluri, 32-29. România a încercat să recupereze, s-a apropiat la un gol, dar în cele din urmă victoria a revenit Norvegiei, cu 35-33.

România a disputat pentru al doilea meci consecutiv prelungiri, după ce în sferturi a trecut de Danemarca, miercuri, cu 31-30.

În prima semifinală, Olanda a dispus de Polonia cu scorul de 30-25 (15-8). Duminică, Norvegia va înfrunta revelația Olanda în finală, de la 21,45 (ora României), în timp ce România va întâlni Polonia în finala mică, pentru bronz, de la 15,45.

Marcatoarele echipei Romaniei: Neagu 8 goluri, Nechita si Manea (6), Buceschi (4), Ardean Elisei si Geiger (3), Perianu (2), Bradeanu (1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here