Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au depistat în zona de competenţă 14 cetăţeni străini ( 12 din Siria şi 2 din Irak), care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În această dimineață, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş, judeţul Caraş-Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Berlişte, 14 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi conducerea lor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre opt bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 ani şi patru minori, având vârste cuprinse între 2 şi 11 ani. Adulţii au declarat că sunt din Irak şi Siria şi au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun. De asemenea, vor fi contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi aplicării acordului de readmisie.

 

Articolul precedentStatul nu renunță la taxarea veniturilor suplimentare obținute de companiile de gaze, chiar dacă piața se liberalizează de la 1 aprilie
Articolul următorASOP își arată nemulțumirea față de calitatea precară a tăierilor aplicate în coronamentul arborilor urban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.