Paisprezece tramvaie Armonia recepționate în 2016 de către autoritățile locale

Municipalitatea a recepționat în 2016 cele 14 tramvaie Armonia. Potrivit edilului Nicolae Robu, parcul de tramvaie al Timișoarei s-a îmbogățit prin recepționarea tuturor celor 14 tramvaie Armonia, care au făcut obiectul primului contract subsecvent la contractul cadru semnat pentru 30 tramvaie.

Noile tramvaie respectă toate normele europene în domeniul transportului în comun, fiind schimbate în unele cazuri inclusiv roți care nu erau prevăzute în proiectul inițial, fără a genera costuri suplimentare. Garniturile reabilitate au exteriorul vopsit în alb-violet, caroserie nouă, scaune, noi sisteme de acţionare şi frânare, instalaţie de climatizare, de încălzire a scaunelor, sisteme de supraveghere video şi Internet gratuit pentru călători.

Totuși, defecțiunile sunt tot mai dese. La mijlocul lunii noiembrie, un tramvai Armonia s-a blocat pe șine în centrul Timișoarei, fiind tractat de o basculantă. Câteva zile mai târziu situația s-a repetat, un alt tramvai s-a blocat în zona Dâmbovița. Un ultim incident s-a petrecut la mijlocul lunii decembrie 2016. Un tramvai care circula pe Linia 9, s-a ridicat pur şi simplu de pe şine în zona de mijloc.“Așa cum am declarat în repetate rânduri, transportul în comun este una din prioritățile actului meu administrativ. Până acum, am plătit 30 din cele 50 de autobuze și 23 din cele 30 de troleibuze contractate de administrația precedentă. Am contractat 20 de minibuze Mercedes din care 6 deja au fost recepționate și sunt la ora actuală în teste. Am contractat 30 de tramvaie Armonia, din care 14 au fost recepționat”, spune edilul Nicolae Robu.

Începând din 9 februarie 2017, opt din cele 14 tramvaie Armonia vor fi zi de zi în trafic, celelalte fiind încă în teste. Potrivit primarului Nicolae Robu, în curând vor intra în trafic și cele șase minibuze noi. “Vom reabilita, în perioada următoare și alte tramvaie, pentru că ideea reabilitării s-a dovedit foarte bună și vom achiziționa și un număr de tramvaie nou-nouțe și, de asemenea, de autobuze. Ce ne rămâne de făcut pe lângă îmbogățirea și modernizarea parcului de mijloace de transport în comun este optimizarea traseelor și orarelor curselor, creșterea disciplinei șoferilor și vatmanilor și combaterea cerșetoriei și hoției”, mai precizează primarul Timișoarei.

Reamintim, municipalitatea are în plan să reabiliteze 30 de tramvaie în patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here