PSD și ALDE decid echipa de miniștri de la Palatul Victoria

Zile de foc pentru PSD și ALDE. Liviu Dragnea a anunțat vinerea trecută că PSD şi ALDE fac eforturi ca Guvernul Grindeanu să depună jurământul pe 4 ianuarie, la 19, iar la ora 21 să aibă loc prima şedinţă a Executivului.

Astfel, azi la ora 10.30, vor avea loc Birouri permanente la Camera Deputaților și Senat, iar la ora 12 ambele foruri legislative se vor reuni în plen.

De la ora 14, PSD și ALDE vor aproba lista viitorului Cabinet, iar de la ora 15 va avea loc întâlnirea grupurilor reunite PSD- ALDE, pentru a avea o prezentare scurtă a fiecărui ministru, urmând ca între orele 16-16.30 să aibă loc depunerea de premierul desemnat a listei Executivului și a programului de guvernare.

De la ora 17.00, va avea loc ședința Birourilor Permanente reunite pentru a aproba ordinea de zi de miercuri, 4 ianuarie.

Calendarul zilei de miercuri, 4 ianuarie

Potrivit președintelui PSD, Liviu Dragnea, miercuri, vor avea loc audieri în comisii și votul de învestitură. De la ora 18 vor avea loc consultări cu grupurile parlamentare UDMR și cel al minorităților naționale.

Astfel, între orele 8-14, va avea loc audierea membrilor Guvernului în comisii. Între orele 15- 18 vor avea loc prezentarea programului de guvernare, dezbatere și votul de învestitură. Pe 4 ianuarie, la ora 19 urmează să aibă loc ceremonia depunerii jurământului pentru membrii Guvernului.

Calendarul zilei de joi, 5 ianuarie

Joi de la ora 9, va avea loc ședința Biroului permanent al Senatului, cu legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare, dezbateri în comisii.

De la ora 12 este programat plenul Senatului. Apoi de la ora 13 va avea loc ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților, între orele 14-15 dezbateri în comisii, Între orele 15-16 va fi votul final în plenul Camerei pentru legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here