Cinci păpuşari de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” au fost premiaţi de câtre Primăria Timişoara la Gala Excelenţei, pentru succesul deosebit al spectacolului “Noroc cu laptele”. La ceremonia care a avut loc astăzi la Primăria Timişoara, păpuşarii Lukács Szilárd, Nagy Dóra, Szilasi Eszter Júlia, Szilágyi Olga şi Vass Richárd au fost premiaţi împreună cu alţi artişti timişoreni care contribuie activ la viaţa culturală a oraşului.

“Noroc cu laptele”, după Neil Gaiman, regia Ioan Brancu, este cel mai premiat spectacol pentru copii al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, având premiera în aprilie 2015. A participat, printre altele, la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete “Puck” din Cluj-Napoca, la Festivalul “Teatru, stradă şi copil” din Bucureşti şi Ia Festivalul Sub Bagheta lui Merlin din Timişoara.

“Noroc cu laptele” este povestea tatălui care pleacă să cumpere lapte pentru mic dejun. Întors cu întârziere, părintele copiilor povesteşte o poveste palpitantă și hazlie, cu extratereștri, piraţi, dinozauri geniali, vampiri, omuleţi cu nume trăsnite, ponei roz și peripeţii în Maşina Numa’ Bună De Mişcat Încoace şi-ncolo prin Timp.

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara are în repertoriul său  teatru cu păpuşi din anul 2001, iar spectacolele pentru copii se joacă de obicei cu casa închisă.

Articolul precedentMembri birourilor electorale îşi pot ridica indemnizaţiile. Câţi bani primesc pentru activitatea de la alegeriile parlamentare
Articolul următorTânăr depistat în flagrant în timp ce tranzacționa valută falsă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.