Parcare nouă în Girocului, pe un teren viran

Locuitorii din cartierul Girocului, în zona străzii Martir Ioan Stanciu, vor beneficia de o parcare modernă cu 80-90 de locuri, spații verzi și arbori, platformă pentru pubele și adăpost pentru biciclete. Noua parcare va fi construită în locul unui teren dezafectat care aparține municipiului Timișoara. Construcțiile aflate în acest moment pe terenul respectiv vor fi demolate pentru a elibera spațiul pentru timișoreni.

„De lipsa locurilor de parcare mi-au vorbit jumătate din locuitorii cu care m-am întâlnit în noiembrie în Girocului. Este o problemă reală pentru conducătorii auto, pentru pietoni și chiar și pentru curățenia pe străzi sau praful care se formează când spațiile verzi devin zone noroioase. Le-am spus și lor atunci: aici realizăm o parcare. Am semnat dispoziția de demolare, începem în cel mai scurt timp să dăm jos niște ruine și să amenajăm locuri de parcare în loc. În Girocului mai avem o zonă vizată unde să intervenim”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Parcarea va fi realizată cu dale înierbate, de beton și se află la intersecția Martir Ioan Stanciu cu Cosminului. Amenajarea include iluminat stradal, plantarea a 27 de arbori și accese pietonale pentru locuitori. Primarul Dominic Fritz a semnat dispoziția de demolare, urmând ca echipele Primăriei Timișoara să înceapă lucrările cât mai curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.