Delegaţie OMS România, la Prefectura Timiş

Astăzi, 8 februarie 2024, subprefectul județului Timiș, Sorin – Gabriel Ionescu, a primit vizita unei delegații a OMS România condusă de dr. Silvia Gatscher – Manager Programe de Sănătate. La întâlnirea de lucru au participat: doamna Camelia Nițu-Frățilă, coordonatorul operațiunii UNHCR pentru județul Timiș și județele limitrofe, managerii spitalelor din județul Timiș, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișora.

Scopul întâlnirii a fost identificarea nevoilor și priorităților în domeniul sănătății din județul Timiș. Astfel, au fost abordate arii potențiale de viitoare colaborări, cum ar fi: sănătatea copilului și a mamei, programe privind alăptarea nou-născuților, sănătatea mintală pentru tineri și adulți, programe de training în domeniul comunicării dintre medic și pacient, programe de pregătire a personalului care va deservi viitorului centru dedicat tinerilor cu adicții, vaccinarea, programe în domeniul educației și prevenției pentru sănătate în special în mediul rural.

Cu această ocazie, delegația OMS România a efectuat o vizită la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii – ”Loius Țurcanu” din Timișoara, unde a fost întâmpinată de directorul medical Mihai Gafencu. Cu prilejul vizitei au fost identificate nevoi urmând a fi inițiate programe concrete pentru soluționarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.