O sută de parcele pentru construirea locuințelor pentru tinerii din Timișoara! Asta le promite municipalitatea tinerilor până în 35 ani.

Potrivit edilului Nicolae Robu, autoritățile au identificat până în prezent 50 de parcele care să fie puse gratuit la dispoziția tinerilor. O parcelă va fi de aproximativ 300 de mp. “Dorim să oferim tinerilor parcele pe care să-și construiască singuri locuințe. Deja au fost identificate circa 50 de parcele, mai bine zis s-au identificat terenuri care vor oferi circa 50 de parcele, dar continuăm și sperăm să ajungem să oferim 100 de parcele. Sunt terenuri care zac și care iată într-o campanie ca cea pe care am inițiat-o ies la iveală și pot fi valorificate în interesul tineretului. Ele vor fi puse la dispoziția tinerilor pentru ca ei să-și construiască, cu bani proprii sau cum doresc ei, case”, spune edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, primarul subliniază că după ce vor fi identificate terenurile, urmează procedura de dezmembrare a acestora în vederea parcelării.“Am vrea să fie grupate minim cinci parcele într-o zonă. Avem locuri și pentru zece parcele. Sunt în analiză terenuri. (…) Cred că săptămâna viitoare vom putea să știm toate locațiile. În câteva săptămâni vom lansa depunerea de cereri”, susține edilul.

Totodată, autoritățile locale au în plan și construirea a patru blocuri ANL pentru tineri. Unul va fi destinat tinerilor medici, altul pentru  profesori și două pentru tineri, indiferent de profesia lor.

Articolul precedentManager interimar pentru Spitalul Municipal Timișoara
Articolul următorPolițiștii locali, în acțiune în cartierele Freidorf și Dâmbovița

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.