Parteneriat între Universitatea de Științe Agricole din Timișoara și AFIR! Studenții sunt încurajați să acceseze fonduri europene!


Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au semnat astăzi un protocol de colaborare!

Parteneriatul încurajează practic studenții pentru a accesa fonduri europene.

În urma acestui protocol, studenții vor fi informați despre realizarea proiectelor, axele de finanțare și totodată vor fi ajutați în acest sens.

Este încununarea unei colaborări fructuoase din ultimii ani, pentru că încă din 2009, Universitatea din Timișoara a introdus în curricula universitară o materie dedicată gestionării și absorbției fondurilor europene, noi ca instituție publică ce gestionăm aceste fonduri am fost extrem de deschiși tuturor cererilor Universității, în tot ceea ce privește informarea potențialilor beneficiari, creionarea viitorilor agricultori, viitorilor manageri de ferme și investiții din agricultura românească și a specialiștilor de mâine, atât din administrația publică, cât și din zona privată. Este foarte important însă, să ne uităm la ceea ce înseamnă prezentul și viitorul zonei de agricultură din România și parteneriatul acesta va aduce mai aproape instituțiile noastre, în sensul în care toți studenții Universității vor benefica de programe de intership mult mai importante, mult mai atent monitorizate de colegii mei din Agenție, astfel încât să fie conectați la tot ce se va întâmpla și se va schimba în viitoare politică agricolă comună”, spune Adrian Chesnoiu, director general AFIR.

Acest parteneriat înseamnă practic o obligație pentru noi, o obligație însă, pe care o simțeam și înaintea semnării acestui parteneriat, practic consfințește o bună relație și colaborare cu instituțiile publice și în mod special cu ceea ce înseamnă AFIR pentru regiunea noastră, așadar o obligație în plus pentru noi, și de ce nu, este o datorie pe care noi o avem față de studenții noștri, pentru a-i susține, pentru a-i educa și pentru a-i încuraja să acceseze cât mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea zonei rurale și nu numai”, spune rectorul USAMVBT, Cosmin Popescu.

E o idee foarte importantă și ținând cont de faptul că crează apetitul pentru fondurile europene, eu consider că AFIR venind în Univesitate, studenții vor înțelege foarte bine ce înseamnă accesarea fondurilor europene și bineînțeles ei vor fi primii care vor depune proiectele pentru perioada 2020-2027”, a declarat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here