Pasajul în zona Solventul reabilitat cu bani europeni

Spread the love

Primăria Timişoara va construi un pasaj subteran în zona Solventul, cu fonduri europene. Lucrările de infrastructură pentru cele două pasaje vor fi completate de un alt pasaj pe sub calea ferată. Acesta  va fi situat în zona de vest a oraşului, la Solventul, între str. Calea Bogdăneștilor și str. Gării. Conform proiectului, prin acest pasaj se va muta şi linia de tramvai, care va fi prelungită de pe Calea Bogdăneștilor.

Potrivit ediulului Nicolae Robu, proiectul tehnic a fost finalizat. Acesta susține că săptămâna viitoare va ajunge la primărie documentaţia tehnică pentru investiţie. În perimetrul fostei fabrici Solventul, autorităţile vor să construiască un pasaj, prin care să circule atât autoturisme, pietoni, dar, mai ales, tramvaiele şi trenurile.

Mai exact, pasajul va trece pe sub liniile de cale ferată şi va ajunge pe Calea Bogdăneştilor. “Săptămâna viitoare vom primi proiectul final pentru realizarea unui nou pasaj la Solventul. Proiectul e mare și comportă costuri mult mai mari decât la Jiul și Popa Șapcă, de aceea nu am început cu el. Vrem să obținem fonduri europene pentru acest proiect. Vrem să facem un pasaj pe sub liniile de cale ferată. Sunt nouă linii acolo, iar prin pasaj vrem să ducem și Calea Bogdăneștilor și linia de tramvaie de pe Bogdăneștilor. Vrem să facem și trotuare și piste de biciclete”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Finanţarea este pregătită pentru fondurile europene 2014 – 2020. Estimarea este că execuția acestui pasaj pe sub calea ferată va începe anul viitor, cel târziu în 2018.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here