Peste 400 de autovehicule abandonate, ridicate de pe domeniul public

Sute de autovehicule abandonate au fost ridicate de pe domeniul public. Poliția Locală Timișoara a continuat în ultima perioadă verificările pe linia autovehiculelor abandonate de pe raza Timisoarei. Pentru a veni în sprijinul timișorenilor nemulțumiți de existența acestor autovehicule care reprezintă în unele cazuri adevărate focare de infecție, conferă un aspect inestetic, dar ocupă și locuri de parcare în special în zonele de blocuri, începând de la jumătatea lunii martie 2016, Poliția Locală Timișoara a demarat o campanie de informare cu privire la situația autovehiculelor abandonate de pe raza municipiului.

Campania a fost una eficientă, ținând cont de faptul că numărul sesizărilor de la cetățeni a crescut foarte mult. Astfel, din 1 ianuarie 2016 și până în 14 martie 2016, data la care a fost demarată campania, au fost înregistrate un număr de 70 de sesizări, după data de 14 martie numărul sesizărilor a crescut de câteva sute de ori, înregistrându-se 618 sesizări până în prezent. Numărul total de autovehicule semnalate, de la 1 ianuarie și până în prezent este de 1022 autovehicule, majoritatea în urma campaniei. În anul 2016 au fost rezolvate 527 sesizări cu 918 autovehicule, restul sesizărilor fiind în lucru.

Din totalul sesizărilor soluţionate, un număr de 397 auto ridicate de proprietar, 481 nu se încadrează Legii 421/2002 şi 22 autovehicule au fost ridicate de S.C. Drumuri Municipale S.A., alte 18 având documentația încheiată și urmând a fi întocmite dispozitiile scrise de ridicare de pe domeniul public. În aceste cazuri, procedura legală prevăzută de Legea 421/2002 trebuie întocmai respectată fiind obligatorie parcurgerea etapelor stipulate de actul normativ, ceea ce face ca acțiunea de ridicare să nu fie imediată.

Poliția Locală solicită cetățenilor ca, în cazul în care observă astfel de autovehicule  să le sesizeze la telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe adresa de email contact@politialoctm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here