lastuniRâpa cu lăstuni din Valea Divici este o rezervaţie naturală de tip mixt aflată în judeţul Caraş-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Pojejena. A fost declarată arie protejată de interes naţional în anul 2000 şi se întinde pe o suprafata de 5 ha. Face parte din Parcul Natural Porţile de Fier.

Rezervaţia adăposteste cuiburile şi coloniile de lăstuni (mai ales lăstuni de mal – Riparia riparia) construite pe abrupturile formate în depozite loessoide cuaternare.

Dintre speciile de lăstun prezente aici amintim: lăstun de mal, lăstun de stâncă, lăstun mare.

Flora rezervaţiei este formată din specii de bujor bănăţean, stânjenel, săbiuţa, brânduşa galbenă, brânduşa de toamnă.

Rezervaţia naturală Râpa cu lăstuni din Valea Divici este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Cazanele Dunării, obiectiv pe care nu ar trebui să-l rataţi dacă vă aflaţi în apropiere.

Rezervaţia a fost desemnată pentru ocrotirea cuiburilor şi coloniilor de lăstuni de mal – Riparia riparia -, construite în depozitele leossoide cuaternare. Specia este rară şi este protejată prin Convenţia de la Berna.

Cai de acces: DN57 Moldova Noua – Pojejena – DN57A – Belobresca – Divici (zona protejata aflandu-se in parte dreapta a drumului).

sursa: traveleurope.ro

Articolul precedentNelămuriri în ancheta DNA! Primăria se constituie sau nu PARTE CIVILĂ în dosarul finanțării echipei Poli Timișoara a lui Marian Iancu?
Articolul următorVIDEO: 28 de salcâmi pitici globulari vor fi plantați în Piața Libertății

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.