Nelămuriri în ancheta DNA! Primăria se constituie sau nu PARTE CIVILĂ în dosarul finanțării echipei Poli Timișoara a lui Marian Iancu?

Spread the love

ancheta POLI fotbal

Direcția Națională Anticorupție vrea să afle dacă Primăria Timişoara se constituie parte civilă în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli, pentru recuperarea prejudiciului de peste 27 de milioane de lei.
Vă reamintim procurorii anchetează acest caz din perioada în care clubul era patronat de Marian Iancu. “În baza HCL 127 și a actelor adiționale ulterioare, CLT a virat, în perioada 2008-2011, în contul Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.R.L suma totală de 27 milioane de lei, sumă care, s-a stabilit de către Curtea de Conturi, a fost plătită în mod ilegal, aspect confirmat și de către Curtea de Apel Timișoara Secția Contencios Administrativ și Fiscal, care a respins, prin decizia definitivă nr. 256/23.04.2013, recursul formulat de CLT în contradictoriu cu Curtea de Conturi a României și Camera de Conturi a județului Timiș împotriva sentinței pronunțate de Tribunalul Timiș. Întrucât din cercetările efectuate în prezentul dosar a rezultat că prin activitatea infracțională desfășurată de mai multe persoane a fost cauzat bugetului Primăriei Timișoara un prejudiciu în cuantum de 27 milioane lei, vă rugăm să ne comunicați de urgență dacă instituția dvs. se constituie parte civilă în cauză”, se specifică în adresa DNA.
În ședința CLT de marți edilul Nicolae Robu le-a cerut aleșilor să se pronunţe pe acest subiect, însa au evitat să dea un răspuns tranşant. Astfel, Alfred Simonis a propus două variante: să se trimită o adresă către DNA sau primarul să inițieze un proiect de hotărâre prin care să ceară votul CLT. “Nu cred că rolul CLT este astăzi să răspundă la o adresă care a fost trimisă către Primărie sau în atenția primarului”, susține social-democratul Alfred Simonis.
De cealaltă parte, consilierul independent Flavius Boncea consideră că nu aleșii trebuie să voteze dacă Primăria se constituie parte civilă sau nu. “Se pune sub semnul întrebării principiul oportunității sub care CL a alocat acei bani. Curtea de Conturi, inclusiv din materialele pe care le avem puse la dispoziție, nu a stabilit niciun prejudiciu, a cerut reanalizarea contractului din punct de vedere al legalității. Nu avem cum să ne constituim parte civilă câtă vreme nu s-a stabilit un prejudiciu”, a spus Flavius Boncea.
La rândul său, primarul Nicolae Robu spune: “Sunt chemați la discuții la DNA fostul primar, secretarul, am înțeles că și viceprimarii de atunci, diverși alți angajați din primărie. Nu se știe dacă, în final, vor fi trimiși în judecată, câți și cum, dar s-a cerut un punct de vedere vizavi de constituirea în parte civilă pentru recuperarea prejudiciului a municipiului Timișoara în acest proces. Eu am considerat că trebuie să se pronunțe Consiliul Local pe această speță…Doar primarul, căruia DNA i se adresează, pentru că primarul transmite către CL ordinea de zi în general”, explică edilul.
În final, aleșii au hotărât ca primarul să revină cu o cerere la DNA pentru ca procurorii să specifice cine trebuie să ia decizia privind constituirea în parte civilă.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here