Patinoarul sintetic din parcul Copiilor stă nefolosit. Ce spune conducerea Primăriei Timișoara

Patinoarul sintetic din Parcul Copiilor nu e utilizat îndeajuns de juniorii timișoreni. Aceasta e concluzia trasă de către reprezentanții municipalității. Și asta în conditțile în care accesul este gratuit, iar puţini îl şi folosesc.

Este vorba despre un patinoar de 670 metri pătrați alcătuit dintr-un plastic special. Suprafaţa patinoarului oferă o senzaţie diferită faţă de un patinoar clasic, de gheaţă naturală. Capacitatea maximă de patinaj este de 100 patinatori pe serie.

Primarul Nicolae Robu crede că obiectivul nu este folosit la capacitate maximă din cauza faptului că nu există un centru de închiriat patine, iar oamenii trebuie să vină cu ele de acasă. În plus, edilul spune că în şedinţa operativă de azi a Primăriei va propune ca patinoarul să fie închiriat unui administrator privat, care va trebui să găsească o soluţie să-l pună în valoare şi să atragă cât mai mulţi timișoreni. “Constatăm că nu este folosit. E păcat pentru că e foarte bun, l-am făcut cu bani puţini şi am vrut să le oferim copiilor o bucurie. În şedinţa operativă de astăzi o să ridic problema oportunităţii închirierii, să-l dăm în administrare cuiva care să vină cu patine, să-şi plătească persona, şi să îl facem folosit. Noi am vrut să funcţioneze în alt regim, să lăsăm gratuită ultilizarea, fiecare să vină cu propriiile partine şi să se bucure de investiţia noastră. Noi nu ne putem transorma în administratori de patinoare, că avem alte atribuţii ca municipalitate”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Valoarea investiției este de 530.000 lei cu TVA inclus, bani de la bugetul local.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here