Patru migranți din Sri Lanka, prinși în Timiș, aproape de granița cu Ungaria

Au fost aproape să-și ducă planul la capăt, însă au fost prinși aproape de miezul nopții, la 50 de metri de granița cu Ungaria, în încercarea de a ajunge în vestul Europei. Este vorba de patru migranți din Sri Lanka, interceptați la sfârșitul săptămânii trecute, în Timiș.

Oamenii legii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au interceptat cele patru persoane duminică, 27 octombrie, în jurul orei 23.40. Grupul de migranți se afla la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, în apropierea satului Pordeanu, ce aparține de comuna Beba Veche.

Nu vorbeau limba română și nu-și puteau justifica prezența în zonă, astfel că au fost duși la sediul poliției de frontieră. S-a constatat că este vorba de patru migranți din Sri Lanka, două femei și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 51 de ani, care aveau permise de ședere temporară în România. Cei patru au declarat că intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei și au recurs la această metodă deoarece nu îndeplineau condiţiile legale de călătorie.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here