Patrusute de amenzi aplicate șoferilor din Timiș. Ce ilegalități au făcut

Patrusute de amenzi pentru șoferii timișeni care au apăsat prea tare pedala de accelerație. Este bilanțul oamenilor legii pentru weekendul trecut.

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aceștia au aplicat aproape 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 196 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. În plus, au fost reţinute 46 de permise de conducere.

În perioada 15 – 17 aprilie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 20 dosare penale şi au aplicat 399 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 196  au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 57 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost reţinute în vederea suspendării 46 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here