Pe 3 decembrie marcăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Pe 3 decembrie marcăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș va organiza, în centrele aflate în structura sa, diverse manifestări dedicate beneficiarilor care sunt persoane cu dizabilități. Spectacole cu muzică, dans, recitaluri, expoziții cu lucrări realizate de ei, o competiție de table între beneficiarii celor două centre din Ciacova, ateliere de creat ornamente pentru sărbătorile de iarnă… Toate acestea sunt doar câteva dintre alternativele oferite persoanelor cu dizabilități din centrele din Timiș.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 650 milioane de persoane (10% din populația lumii) trăiesc cu un handicap. Între misiunile OMS, se regăsește și îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele cu handicap, prin eforturi naționale, regionale și globale.

(Foto: Agerpress)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here