Percheziții în Timiș și Caraș-Severin, la cămătari! Polițiștii au confiscat peste 200.000 de euro

Polițiștii de la Investigații Criminale au făcut șapte percheziții, cinci domiciliare și două la autovehicule, atât în Timiș, cât și în Caraș-Severin.

Polițiștii vizau destructurarea unei grupări infracționale specializată în cămătărie și spălare de bani!

În urma perchezițiilor din localitățile Oțelu Robu, Poiana Mărului (Caraș-Severin) și Timișoara (Timiș) au fost ridicați aproape 220.000 de euro, peste 860 de dolari, 2.500 de lei, înscrisuri și medii de stocare.

Conform anchetatorilor, trei persoane, doi bărbați, de 48, respectiv 21 de ani și o femeie, de 44 de ani, toți din Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin, ar fi oferit, începând cu anul 2010, împrumuturi de bani în afara sistemelor autorizate, către diverși oameni de afaceri, reprezentanți ai unor societăți comerciale din județul Caraș-Severin, pentru care ar fi perceput dobânzi lunare cuprinse între 7% și 15%.
Pentru a garanta împrumuturile respective, bărbatul, de 48 de ani, i-ar fi determinat să întocmească, pe numele lui, diverse documente financiar-contabile, ce ar fi atestat, în mod fictiv, vânzarea unor bunuri, în valoare de maxim 5.000 de lei, cu scopul de a nu realiza transferuri bancare. Însă, în realitate, valoarea bunurilor respective ar fi fost de 10-20 de ori mai mare.

De asemenea, aceeași persoană ar fi determinat persoanele împrumutate să întocmească documente notariale de recunoaștere a unor împrumuturi, având ca obiect sume în care ar fi fost cuprinse și dobânzile.

În situația în care aceștia s-ar fi aflat în imposibilitatea de a mai achita ratele lunare, i-ar fi determinat să întocmească contracte de vânzare-cumpărare fictive pentru sume de bani pe care persoana în cauză nu le-ar fi remis niciodată.

Față de bărbatul de 48 de ani și femeia de 44 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here