Un nou seminar de informare a agenților economici din Timiș organizat de CCIAT în colaborare cu ITM!

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a organizat un nou seminar de instruire al angajatorilor privind modul concret în care trebuie aplicate noile acte normative intrate în vigoare anul acesta, sub genericul: Legislația muncii 2019.

Organizat în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, seminarul a abordat mai multe teme, precum:

 Salariul minim brut pe economie în 2019;
 Legea nr. 247/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România;
 Prevederile OUG nr. 114/2018 privind salariul minim în construcții;
 Modificarea Legii nr. 52/2011 privind unele activități cu caracter ocazional desfășurate de către zilieri;
 O.G. nr. 25/2014 privind detașarea și încadrarea străinilor pe teritoriul României.

Este o tradiție ca la început de an CCIAT împreună cu ITM Timiș să organizeze acest simpozion. Venim cu noutăți legislative, desigur, facem studii de caz, discutăm toate problemele neclare și neconformitățile cu care se confruntă societățile comerciale de pe piața muncii din Timiș. Tot ceea ce vom discuta astăzi dorim să aibă un scop final și anume conștientizarea angajatorilor și angajaților de a respecta întocmai legislația muncii și normele de sănătate și securitate în muncă”, spune Pavel Kasai, inspector șef al ITM Timiș.

Avem un eveniment dedicat mediului de afaceri! Anul trecut am organizat 20 de seminarii de acest fel la care am avut o prezență de peste 1500 de firme. Astăzi am avut al doilea eveniment de acest gen din 2019 și avem alături de noi partenerul strategic, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș. Cu siguranță firmele vor pleca cu răspunsuri clare la întrebările pe care le au. Pe lângă acest eveniment, începând de săptămâna viitoare vom continua cu această serie, vom avea un seminar cu noutățile din domeniul fiscalității, apoi vom mai avea cu APIA, AFIR, cu ISU și multe altele”, spune Florica Chiriță, directorul executiv al CCIAT.

Seminariile continuă săptămâna viitoare cu o întâlnire de informare privind noutățile din domeniul fiscal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here