Percheziții la domiciliile unor suspecți de evaziune fiscală şi spălare de bani

dna-perchezitii

dna-perchezitii

Percheziții în această dimineață în 12 județe din țară. Procurorii DIICOT au descins în 52 de locații din Timiș, Mehedinţi, Alba, Arad, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj şi în municipiul Bucureşti la locuințele unor persoane bănuite  de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi sediile societăţilor comerciale administrate de aceste persoane.

Prejudiciul estimat de anchetatori este de 6 milioane de euro. Conform anchetatorilor, în perioada 2008 – 2014, 45 de persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai 46 de societăţi comerciale, nu au platit obligaţiile fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei.  Suspectii au înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive în valoare totală de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, suspecții au efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare.

Aceștia au efectuat mai multe depuneri de bani pe care i-au retras imediat din bancă, rulând astfel sume de bani prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care a fost disimulată provenienţa banilor.

Au fost puse in executare 46 de mandate de aducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here