Procurorii DIICOT împreună cu polițiștii timișeni au făcut patru de percheziții domiciliare pe raza județului Timiș, în această dimineață, la locuințele a 5 suspecți, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

Mai exact, începând cu anul 2017, cei cinci suspecții au demarat activități de racolare a unor tinere cazate în Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilități Recaș, pe care, ulterior, le obligau prin amenințări şi violență să întrețină relații sexuale cu diferiți clienți de pe raza orașului Recaș, foloasele patrimoniale fiind însușite de suspecți.

Astfel, din probele administrate rezultă că suspecta M.S., fostă beneficiară a Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilități Recaș, soră cu suspecta M.E., minoră, care în prezent se află în acest Centru și concubina suspectului V.R. a racolat o persoană vătămată, pe care în repetate rânduri a amenințat-o, bătut-o și a obligat-o să părăsească Centrul, fiind așteptată de concubinul său, V.R., după care cei doi au plasat-o la diferiți clienți, cu care au constrâns-o să întrețină relații sexuale. După părăsirea Centrului de Plasament, suspecta M.S. a continuat să racoleze și alte fete aflate în Centru, exploatând în modalitatea arătată mai sus alte două persoane vătămate, dintre care una minoră cu ajutorul surorii sale, care era beneficiară a Centrului”, transmit procurorii DIICOT.

Din declarațiile altei persoane vătămate rezultă că, începând cu luna octombrie 2018, suspecta M.S a încercat să o racoleze în vederea exploatării sexuale, iar pentru a o determina să facă acest lucru, în repetate rânduri, a amenințat-o și lovit-o cu pumnii și picioarele.

Amenințările și actele de violență au persistat, fiind făcute și de către sora sa, până în cursul verii anului 2019, când persoana vătămată a cedat și, astfel, a fost obligată să meargă la domiciliul unor clienți, cu care a întreținut relații sexuale. Aceste fapte s-au întâmplat de mai multe ori, iar în unele situații, la ieșirea din Centru, persoana vătămată era așteptată de doi dintre membrii grupării care o conduceau cu autoturismul la domiciliul clienților.

La începutul lunii septembrie, pentru că victima  a refuzat să mai fie exploatată, cei trei au exercitat asupra sa amenințări și acte de violență fizică, fapte care au determinat-o să fugă din Centru.

 

Articolul precedentGala Excelenţei Timişorene! Vor fi premiați artiști, dar și elevii de 10 și olimpicii internaționali
Articolul următor34 de percheziții în această dimineață, în vestul țării! Milioane de țigări de contrabandă, confiscate de polițiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.