Percheziții la Regionala CFR.Furt de combustibil în valoare de 1 milion euro

Descinderi în această dimineață la Regionala CFR. Procurorii D.I.I.C.O.T Timișoara și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție, respectiv de la Poliția de Frontieră, Direcția Poliției Transporturi și jandarmi au făcut 44 de percheziții la Depoul de locomotive, la Regionala de Transport Călători Timișoara, la biroul Poliției Transporturi Feroviare din Gara de Nord, la locuințele mai multor angajați CFR, dar și la o firmă privată.

Sunt vizați mai mulți angajați, membri grupării suspectate că de ani de zile fură combustibil. Printre suspecţi se află liderul de sindicat Ioan Boloş, 22 de mecanici de locomotivă, angajaţi de la laboratorul de constatări fizico-chimice, dar şi un agent de la Poliţia Transporturi Feroviare. Poliţiştii au descins la sediul unei firme din apropierea depoului, pe unde era „exportată” o parte din motorina furată.

Potrivit anchetatorilor, filiera opera din 2010. Mai exact, când locomotivele veneau să alimenteze acestea erau încărcate cu  o cantitate de motorină mai mică decât cea care era trecută în documente. Toţi cei care ar fi trebuit să verifice alimentările şi consumul confirmau cifrele umflate. Pentru a se asigura că raportările către Bucureşti sunt corecte, cei din depou beneficiau şi de spijinul celor de la laboratorul de constatări fizico – chimice care dădeau raportări fictive legate de rapoartele de analiză. Surplusul de motorină era scos din depou  de mecanicii de locomotivă direct cu bidoanele. Suspecții sustrageau între 100 și 200 de litri odată și vindeau pe cont propriu combustibilul.

În cadrul perchezițiilor, a fost găsită instalația prin care motorina furată de la CFR era transferată către firma privată.

Potrivit site-ului opiniatimisoarei.ro, suspecții care vor ajunge în fața procurorilor D.I.I.C.O.T sunt: Ioan Bolos – liderul Sindicatului Mecanicilor de Locomotivă, gestionarul șef al Depoului – Gheorghe Borza, șeful Depoului – Cristian Jigoria, adjunctul Depoului – Alina Apostol și contabila șefă – Silaghi Florina.

În biroul șefului Depoului, Ion Borza au fost găsiți 85.000 lei, 2.000 euro, forinți, dolari și mai multe sticle de whisky.

(Sursa foto Adi Pîclișan)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here