Peste 50% dintre candidaţii înscrişi iniţial au mai rămas în cursa pentru ocuparea unui post de poliţist de frontieră

Poliţia de Frontieră Română continuă procedura de desfăşurare a concursului, prin încadrare directă, pentru ocuparea celor 604 posturi vacante de agenţi în structurile operative ale PFR, în serviciile specializate în supravegherea și controlul frontierei, combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, în compartimentele ture de serviciu ale Sectoarelor Poliţiei de Frontieră și în punctele de trecere aeroportuare.

Dacă iniţial, la centrele de recrutare din I.G.P.F. și structurile teritoriale ale Poliției de Frontieră Române, s-au înscris peste 6300 persoane, în prezent au mai rămas în concurs 3.280 de candidaţi, care s-au prezentat la testarea psihologică şi au fost declaraţi admişi.

În perioada următoare, până la 1 noiembrie, candidaţii care au trecut testul psihologic urmează să efectueze evaluarea medicală pentru încadrarea în M.A.I., proces obligatoriu şi eliminatoriu în cadrul procesului de recrutare, iar ulterior trebuie să-şi completeze dosarele de recrutare la structurile de resurse umane unde au aplicat, cu documentele prevăzute în anunţurile de concurs publicate pe site.

Candidați care îndeplinesc condițiile de participare vor susţine concursul de încadrare pentru posturile de agenţi din domeniul operativ în 2 etape.

Prima etapă constă în promovarea probei eliminatorii de evaluare a performanţei fizice potrivit probelor şi baremelor prevăzute în anunţul de concurs.

Cea de-a doua etapă, se va desfăşura în data de 19.11.2016 şi constă în susţinerea unui test scris – tip grila – pentru verificarea cunoştintelor necesare îndeplinirii atribuţiilor postului la care pot participa numai candidaţii care au promovat etapa probelor de aptitudini.

Subiectele vor fi elaborate de către o comisie centrală constituită la nivelul I.G.P.F. şi vor fi transmise simultan, în ziua concursului, la structurile teritoriale organizatoare. Afişarea rezultatelor finale se va face după soluţionarea contestaţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here