Peste 550 de șoferi sancționați de oamenii legii în cadrul campaniei preventive „SPEED”,

Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat în cadrul campaniei preventive „SPEED”, în scopul impunerii respectării normelor legale de viteză a conducătorilor auto. Au fost aplicate 570 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care au apăsat pedala de acceleraţie prea tare.

În perioada 22 – 28 august, Poliţia Română a coordonat o acţiune preventivă, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş reiese faptul că, în  perioada 01.01-19.08.2016, au fost înregistrate 29 de accidente care au avut drept principală cauză generatoare viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum.

 Au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă. Poliţiştii au constatat 15 infracţiuni şi au aplicat 898 de sancţiuni conducătorilor auto care nu au respectat prevederile legale, 570 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 57 de permise de conducere, 14 dintre acestea fiind pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 13 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor,  12 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 4 pentru depăşiri neregulamentare şi alte abateri rutiere. Au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here