Unul dintre cele mai vechi parcuri ale Timişoarei, Parcul Central (Scudier), va fi reamenajat complet. A fost emis ordinul de începere a lucrărilor şi, în consecinţă, a început deja montarea panourilor împrejmuitoare pentru organizarea de şantier, iar în termen de zece zile se va trece la realizarea efectivă a lucrărilor.

Valoarea contractului de execuţie este de 6.500.000 lei, la care se adaugă TVA, durata lucrărilor fiind de 12 luni. Lucrările vizează refacerea aleilor, instalarea unui sistem de irigare, recondiţionat şi suplimentat, montarea de mobilier urban nou, plantarea de material dendrofloricol. Conceptul de modernizare propune armonizarea stilului peisagistic al fondului general al amenajării existente cu accente în stil geometric clasic, la care se vor adăuga elemente noi cum sunt foişorul de muzică, gradene verzi, labirint.

Înainte de a fi ales stilul în care va fi modernizat parcul, a fost realizat un sondaj, ale cărui rezultate au arătat că timişorenii îşi doresc o reamenajare în stil vienez.

Articolul precedentMai sunt 10 zile până la Timişoara Air Show 2017!
Articolul următorStudenții politehniști din Timișoara prind viteză în Formula Student

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.