Peste 750 de polițiști la datorie pentru menţinerea siguranţei traficului rutier de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în siguranță, promit oamenii legii. În Timiș, peste 750 de polițiști sunt la datorie, acţionând pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

În timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în perioada 12-15 august, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, pe lângă dispozitivul curent, a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, în această perioadă, peste 750 de poliţişti  de la ordine publică, de la rutieră, de la transporturi, precum și de la structurile de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase vor acţiona, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.

Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, 533 sunt de la structurile de ordine publică, 35 de la rutieră, 20 de la investigaţii criminale, 90 de la transporturi, restul fiind de la alte formaţiuni. Vor fi organizate 284 de patrule de siguranţă publică, dintre care 252 pedestre şi 32 auto care vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Efectivele de poliție rutieră vor acţiona pe 11 tronsoane de drumuri naţionale, utilizând toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier Timiș.

Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea în 32 de trenuri de călători şi 28 de staţii şi triaje de cale ferată, acţionând pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here