centura-timisoara

Finanțarea de la Guvern a Centurii de Sud bate pasul pe loc. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, amenință din nou Guvernul Cioloș cu un miting de amploare, dacă proiectul Centurii de Sud a Timișoarei nu va primi finanțare. Reamintim, pe lista proiectelor prioritare se regăsesc Vaslui, Giurgiu, Sfântu Gheorghe şi Bârlad.

Edilul susține că nu mai aşteptă ca Guvernul să obţină fonduri europene pentru varianta de ocolire a Timişoarei şi cere Executivului să aloce fondurile cât mai repede posibil. În plus, o altă nemulțumire este ultima variantă a masterplanului de transport care cuprinde şi priorităţile Guvernului în dezvoltarea infrastructurii. Astfel că Centura de Sud a Timişoarei figurează ca prioritate în 2021.

Până în prezent, peste cinci mii de timișoreni și-au anuntat online prezența la mitingul  de susţinere a finanţării Centurii de Sud a Timișoarei. Acesta va avea loc sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 11 în Piața Victoriei. “Noi, cetățenii zonei metropolitane Timişoara, considerăm că prioritatea ZERO a Guvernului pentru zona de vest a României trebuie să fie realizarea unei variante complete de ocolire pentru municipiul Timişoara. În prezent, inexistenţa unei centuri complete (Timişoara are o singură variantă  ocolitoare, pe partea de nord a Timișoarei) determină traversarea zilnică a orașului Timișoara de câteva mii de mașini (din care câteva sute de mașini de mare tonaj). Efectele pe care noi le resimțim zilnic sunt următoarele: supraaglomerarea traficului; timp pierdut în trafic – coloane care par infinite determină o viteză de deplasare de 10 km/h; deteriorare accentuată a infrastructurii urbane; poluare accentuată și creșterea cazurilor de alergii; număr sporit de accidente. Consecința directă a acestor realități este, printre altele, creșterea disconfortului social și reducerea performanței economice a angajaților (nevoiți să piardă, zilnic, ore suplimentare în trafic) și a angajatorilor. Orice întârziere în realizarea centurii ne costă de cel puțin două-trei ori mai mult decât realizarea efectivă a șoselei de ocolire pe varianta sud. Solicităm guvernanţilor să nu mai ignore nevoile timişorenilor şi a Timişoarei, oraş contributor de top la bugetul national”, se precizează printr-un comunicat de presă.

Varianta de ocolire a Timișoarei va avea o lungime de 25,7 kilometri şi va costa peste 120 milioane de euro.

Articolul precedentSute de șoferi amendați weekendul trecut
Articolul următorZiua Cooperării Europene la Drobeta Turnu Severin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.