Ziua Cooperării Europene la Drobeta Turnu Severin

Manifestare importantă pentru Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara. Pentru al cincilea an consecutiv, în perioada 21 – 23 septembrie 2016, Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, cu sprijinul Primăriei Drobeta – Turnu Severin și al Consiliului Județean Mehedinți, organizează evenimentul „Ziua Cooperării Europene 2016” la Drobeta Turnu Severin.

Ziua cooperării transfrontaliere are loc pe 21 septembrie, în toată Europa, prin evenimente care promovează proiecte finanțate de Uniunea Europeană cu ajutorul programelor de cooperare transfrontalieră. Acțiunea se încadrează în inițiativa de comunicare derulată în toate țările Uniunii Europene și țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, pentru promovarea colaborării dintre comunitățile locale din zonele de graniță. “Pentru anul 2016 a fost ales municipiul Drobeta Turnu Severin, deoarece este un oraș aflat la confluența culturală dintre români și sârbi, un veritabil pod cultural între România și Serbia. Primul eveniment de acest tip a fost organizat la Timișoara, iar umătoarele la Vârșeț (Serbia), Reșița și Veliko Gradiște (Serbia)”, susține directorul executiv al BRCT Timişoara, Anca Lolescu.

Programul celor trei zile cuprinde mai multe momente:

  • 21 septembrie 2016, ora 11.00, Sala „Virgil Ogășanu” din cadrul Palatului Cultural „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin: conferința de presă dedicată sărbătoririi a 5 ani de existență a Zilei Cooperării Europene, unde vor fi prezentate informații despre programele de cooperare transfrontalieră derulate în zona de graniță româno-sârbă.
  • 22 septembrie 2016, ora 16.00, Parcul Traian (Parcul Prefecturii) din Drobeta Turnu Severin: vernisajul expoziției fotografice în aer liber „La granițe, ne dezvoltăm împreună!” – rezultatele obținute de proiectele implementate în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia (2007-2013).
  • 23 septembrie 2016, ora 19.30, Parcul Crihala din Drobeta Turnu Severin: concerte susținute de formația Vrelo din Serbia, al cărui stil împletește cântecul tradițional sârbesc cu genuri muzicale noi și formația Pragu´ de Sus, pentru fanii muzicii folk și rock. Alături de cele două trupe, pe scenă vor putea fi urmărite momente-surpriză oferite de Palatul Copiilor din Dr. Tr. Severin.

Ziua Cooperării Europene este organizată în fiecare an de Secretariatul Tehnic Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, în parteneriat cu Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România și cu Autoritatea Națională din Serbia (Biroul de Integrare Europeană), pentru promovarea rezultatelor Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia și a noului Program INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.