Peste o mie de amenzi și zeci de mașini ridicate de polițiștii locali, în ultima lună!

Polițiștii locali au continuat acțiunile organizate în comun cu reprezentanții SDM pentru luarea măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar.

Astfel, de la începutul acestei luni, pe lângă sancțiunile aplicate, 33 de mașini care staționau neregulamentar au fost ridicate din dispoziția polițiștilor locali. Dintre acestea, cele mai multe constatări au fost în ceea ce privește staționarea pe pistele pentru biciclete și blocarea căilor de acces către curți, incinte, parcări.

De asemenea, au existat și un număr semnificativ de sancțiuni aplicate în cazul mașinilor parcate pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități.

Mai mult, au existat situații, cum a fost în cursul zilei de ieri pe Bdul Republicii, când conducători auto au parcat astfel încât au blocat și pista pentru bicicliști și trotuarul, astfel încât nu se mai puteau deplasa nici bicicliștii, nici pietonii.

Numai la acest capitol au fost aplicate, de la începutul acestei luni un număr de 176 de sancțiuni contravenționale, în total pe linie rutieră, fiind aplicate peste o mie de sancțiuni.

”Atragem atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare, și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor, sancțiunile pentru aceste situații fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM”, spun reprezentanții Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here