Peste o sută douăzeci de milioane lei, aprobate de CLT pentru bugetul Colterm

Consilierii locali au aprobat, ieri, în ședința de plen bugetul de venituri și cheltuieli al societății Colterm pentru 2017.

Astfel, societatea de termoficare va avea un buget de 125 de milioane lei. Aleșii locali au mai votat asigurarea sumelor necesare acoperirii diferenţei de preţ pentru energia termică facturată populaţiei, 45,254 milioane lei.

Reprezentanții societății susțin că în 2017 vor avea profit de 1,17 milioane lei. Potrivit directorului economic al Colterm, Mihaela Iovu, în acest an se va livra o cantitate de energie electrică de 30.900 MWh și o cantitate de energie termică de 509.281 Gcal. „Realizările sunt în funcție de vreme. Dacă este cald nu putem livra căldură de la Colterm”, spune Mihaela Iovu, director economic al Colterm.

În plus, aceasta spune că cele mai mari cheltuieli ale Colterm sunt pentru combustibil, iar cheltuielile de personal sunt de 35 de milioane lei.

La rândul său, edilul Nicolae Robu declară: “E în regulă. Suntem într-un domeniu meteodependent. Dacă prognoza o să fie însoțită de temperaturi ridicate, Colterm nu își poate propune venituri foarte mari că știe din start că nu are cum să le realizeze. Încearcă să se facă un buget cât mai realist, cu șanse să poată fi și executat și la venituri și la cheltuieli”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here