Studenții UPT s-au întâlnit cu inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă

Spread the love

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a fost, ieri după-amiază, gazda unui eveniment inedit. Este vorba despre o întâlnire a studentilor cu inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă.

Medaliat cu aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva din 2016 și câștigător a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, invitatul a vorbit despre cariera și succesele sale.“ Prezentăm o poveste de viață, ce înseamnă să ajungi de la școala profesională sau de la un tânăr pasionat de reparat biciclete, la un Salon de la Geneva sau astăzi, la doctorat la Universitatea Politehnica Timișoara și chiar un cadrul didactic universitar. Chiar unul dintre tineri, ce a fost premiat anul trecut la un salon important de la Iași, la Euro Invent, mai exact, Răzvan Mărcuș, s-a apucat de treabă. Eu îmi doresc foarte mult să se facă un învățământ profesional, pentru că sunt un absolvent de școală profesională, în anii ‘93-‘96 au parcurs școala profesională. Acum sunt și condiții excepționale, deci cred că nu toată lumea trebuie să fie inginer și putem să găsim foarte buni tehnicieni sau meseriași, ceea ce  ne lipsește foarte mult în ziua de azi”, a transmis Corneliu Birtok-Băneasă.

Tânărul cadru didactic al Universității Politenica le-a explicat acestora ce înseamnă cariera de inventator și cum se pot obține performanțe în domeniu.“ Anul acesta vreau să punem mare accent pe laboratorul lui Dexter. Vreau să prezentăm acest laborator, care cuprinde lucrările de licența ale studenților. Aceste lucrări sunt standuri funcționale, iar studenții de anul 2 și 3 învață efectiv după aceste standuri”.

Evenimentul a avut loc în sala Polivalentă a Bibliotecii UPT.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here