Peste treisute cincizeci de șoferi sancționați weekendul trecut

A fost prăpăd pe drumurile din județul Timiș. Sute de șoferi s-au ales cu amenzi drastice pentru că au ignorat semnalele polițiștilor și nu au respectat legea.

Weekendul trecut, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În perioada 20 – 22 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 9 dosare penale și au aplicat 370 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 177 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 55 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării 22 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 8  certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.