Peste treisute de șoferi sancționați wekendul trecut

Sute de șoferi au fost amendați de polițiști weekendul trecut în Timiș. Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului Timiş pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale privind viteza de deplasare. Au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenţionale pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş, în perioada  01 ianuarie – 02 iunie, comparativ cu perioada similară a anului 2015, relevă că 15 accidente (-1), soldate cu decesul a 3 persoane (0) şi rănirea gravă a altor 16 (-3), au avut drept principală cauză generatoare viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum.

Astfel, în perioada 03 – 05 iunie, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi impunerii respectării regulilor de circulaţie tuturor participanţilor la trafic. Amplasate în sistem cascadă, au fost utilizate toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier Timiș pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 13 infracțiuni și au aplicat 314 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat limitele legale de viteză.Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 16 permise de conducere.

Poliţiştii  recomandă tuturor conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here