Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a judetelor Timis si Caraş-Severin, 31 cetăţeni străini din Siria, Irak, Iran şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Ieri, la ora 11.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei 8 de Poliţie Oraviţa, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în apropierea localităţii de frontieră Ticvaniu Mare au fost depistaţi 14 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupul este format cinci bărbaţi, patru femei, cu vârste cuprinse între 23 şi 50 ani şi cinci minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani, toti cetăţeni din Siria, Irak şi Iran.

Acţiuni similare au desfăşurat şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş, judeţul Caraş – Severin, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Răcăşdia, 13 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. La cercetări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, doi bărbaţi, cinci femei, cu vârste între 25 şi 65 de ani şi şase minori, cel mai mic având vârsta de 1 an.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Gaiu Mic patru cetăţeni pakistanezi cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

În toate cele trei cazuri, persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetatenii straini fiind preluati de echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.

Articolul precedentSeminar privind noutăți legislative în domeniul securității la incendii
Articolul următorLiber la parcare în zona Palatului Dicasterial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.