Seminar privind noutăți legislative în domeniul securității la incendii

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT”, a organizat azi seminarul-dezbatere cu tema: “Noutăţi  legislative în domeniul securităţii la incendii şi protecţiei civile”.

Evenimentul a avut loc la Centrul Regional de Afaceri. Potrivit Hotărârii Consiliului Local Timişoara şi a altor consilii locale din judeţul Timiş, toţi operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale pe raza unităţilor administrativ- teritoriale trebuie să obţină punctul de vedere al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” referitor la obligativitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendii. “Vom prezenta noile modificări legislative legat de obținerea autorizației, avizului de securitate la incendiu. Practic, vine în întâmpinarea oamenilor de afaceri cu noile modificari legislative”, spune locotenent-colonel Bogdan Brănișteanu.

Agenții economici au discutat cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT”, ai Consiliului Judeţean Timiş şi ai Primăriei Municipiului Timişoara, într-o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri care aduc în atenţie aceste reglementări, precum şi mecanismele şi procedurile legale de obținere a punctelor de vedere mai sus menționate.

Temele  dezbătute au fost: H.G.R. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitarea la incendiu; H.G.R. 862/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii la care este obligatorie realizarea adăposturilor de protecţie civila, precum şi a celor la care se amenajează puncte de comanda de protecţie civilă; O.M.A.I. 129/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă; NP 133-2013 – normativul privind proiectarea, execuţia şi exploatarea sistemelor de alimentare cu apa şi canalizare a localităţilor.“ISU a constituit de fiecare dată o atracție pentru mediul de afaceri. Mai ales că în ultimul an au survenit modificări legislative. Am adus toți factorii care pot să lămurească cât mai mult, o firmă care vrea să respecte legislația”, a spus Florica Chiriță, director general al CCIA Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here